Városi nepáli tara szobor

Nem csak falun lehet zöldséget és gyümölcsöt termelni, erre jöttek rá a városiak és fogtak ezzel az elhatározással össze. Különböző kihasználatlan helyekre kezdtek paprika és paradicsom palántákat ültetni, hogy az ő örömük is meglegyen, hiszen saját termést enni a legjobb dolog. Tudja az ember, hogy honnan származik, mivel volt locsolva a palánta, ennél jobban ellenőrzött minőségű terméket nem hiszem, hogy tudnak találni. Emiatt is lényeges ez az összefogás, mert nem csak közösségi élményt tud biztosítani, hanem az egészséges étel záloga az is, hogy ki termeszti.

Egyre népszerűbb a városi kertészkedés, és nem csak a panelek előtt található kis virágoskertekbe kerül pár tő paprika, vagy éppen paradicsom. Ennél nagyobb elgondolások is születtek, hiszen elhanyagolt, kietlen telkeket is úgy alakítottak ki, hogy azok művelhetők legyenek. Így egy városban lakó gyermek is meg tudja ismerni, milyen, amikor a borsó kibújik a földből és szemessé kezd válni tövön. Természet közelivé teszik így a belvárosi forgatagot. Noha minden karnyújtásnyira van, egy kis oázis keletkezik így a városi forgatagban. A finom és friss életeket, tehát a föld megművelésétől, a palántázáson át, a szüretig kísérhetik nyomon a termelők. Remek kezdeményezés, amit csak folytatni illik a továbbiakban, hogy minél több emberhez eljuthasson a hír. Erről a városi kertészkedésről az egyik barátom is hallott, és szerzett magának rögvest egy kis parcellát. Az ottani kertszomszédja nagyon érdekes dolgokat mesélt neki. Hiszen az én barátom nincs nagyon benne a különböző kultúrák sajátosságaiban. Nagyon nem is érdeklődik irántuk, de ez a kertszomszéd nagyon belemerült a nepáli kultúrába. Így az én ismerősömmel is megosztotta az élményeit.

Hogy hogyan is talált rá a buddhizmusra és a nepáli kultúrára az egy viszonylag könnyűnek indult interneten való böngészés eredményére vezethető vissza. Nem is gondolta volna a kertszomszéd, hogy ilyen remek oldalra, a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor-ra bukkan majd, ahol egy olyan különleges szoborra talál, amely megváltoztatja majd az életét. De így lett, megtalálta ezt az oldalt. Elmondása szerint rögvest magába szippantotta, és tudta, hogy innen nincs menekvés. Menthetetlenül a buddhizmus iránt elkötelezetté fog válni. Annyira magáénak érezte az oldalt, és az oldal által nyújtott nyugalmat.

Nem is tudta, hogy eddig mi is hiányzott az életéből, aztán rájött, hogy a buddhizmus alaptétele, hogy mindennél és mindenkivel, legfőképpen önmagunkkal is békében kell lennünk. Valami hiányzott az életéből, a stresszből pedig túl sok volt, így megbomlott az egyensúly. Pont jókor talált rá arra a buddhizmussal és nepáli termékek forgalmazásával foglalkozó oldalra. A blogbejegyzéseket olvasta, melyek olyan elementáris erővel hatottak rá. Nem is tudta, hogy ennyire meghatározó tud lenni egy-két beszámoló az útról, a vallásról és arról, hogy milyenek is ott az emberek. De így lett, ezért is kezdett a webshopban utána nézni, hogy milyen termékeket is forgalmaz az oldal. Az ismerősöm kertszomszédja nagyon belemerült az élménymegosztásba, így tovább folytatta a nepáli termékekkel való kalandját. De nem is neveznénk kalandnak, életformává vált számára.


És ehhez az életformához az is hozzátartozik, hogy Nepálban készült termékeket hord az ember, vagy éppen, hogy a lakását Nepálhoz köthető termékekkel díszíti. Ezen a remek oldalon még erre is van lehetőség, hiszen számos nagyon szép használati tárgy megtalálható, mint a karkötők, füstölők, és hangtálak. De ami a legfontosabb – ezt az ismerősöm kertszomszédja át is küldte az ismerősöm számra – hogy a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor linken zöld tara szobrot tud találni. Természetesen az ismerősömnek fogalma sem volt, hogy mi is az az zöld tara. A beszélgetőpartner rögvest el is árulta. De hát ő is az oldalról tudott tájékozódni, hiszen annyira jó bejegyzések, és termékleírások készülnek az egyes termékekhez, hogy öröm olvasni, állítása szerint. A kertszomszéd, itt mondta, hogy ténylegesen annyira közérthető módon van megfogalmazva az oldalon található információ, hogy egy a buddhista kultúrában egyáltalán nem jártas ember számára is könnyen emészthetők az információk. Ez egy nagyon fontos ismérve a vásárlóbarát megközelítésnek, és annak is, hogy elegendő jártasságot szeretne az oldal üzemeltetője az érdeklődőknek nyújtani, mielőtt megrendelik az oldal termékeit.

Ez már a zöld tarás linkből, a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor-ból is kiderül. Tehát az ismerősöm és a kertszomszédja visszatértek a beszélgetésben arra a bizonyos zöld tarára. Zöld tara jelkép, illetve szobor azért is fontos, mert a buddhizmusban a megmentést szimbolizálja. Ezen tágabb értelemben pedig a jelkép használata enyhíti a szorongást, a lelki eredetű nehézségeket. Ezért is használják, a zöld testű tarát előszeretettel, és bíznak jótékony hatásában. Ezt az oldal nagyon szuperül kifejti, annyira, hogy a kertszomszéd vásárolt is már belőle. Nem bízta a véletlenre a megmentést. Amint megtalálta az oldalon a számára tetsző terméket, lehet kép, illetve füstölő tartó és szobor is. A szobor nagyon beleillet a lakása miliőjébe. Nagyon megörült, hogy rátalált erre az oldalra, hogy ilyen messzemenőkig részletes információhoz tudott jutni, amely információk az egyes termékekről hozzásegítették őt, hogy a vásárlást el tudja indítani. A megrendeléskor is nagyon izgatott volt, hogy vajon ténylegesen ilyen hatásai vannak-e, és hogy nála vajon nem csak díszként, hanem spirituális iránymutatóként is szerepelni fog.

Nagy reményeket fűzött hozzá, így amikor a megrendelésnél döntött akkor is izgatott volt, hát még akkor, amikor kiszállították neki a terméket. A webshop nem hazudtolta meg magát, remek minőségű termék került a kertszomszéd birtokába. Ahogyan azt az oldalon több terméknél is feltüntetik, nepáli és kézzel készül termékek is a repertoárjuk között vannak. Egy nagyon autentikus termékkel lett gazdagabb a szomszéd, amelybe az első pillantástól fogva beleszeretett. A lakása fő helyén helyezte el. Azóta is nagyon sokszor visszalátogat a buddhizmushoz köthető oldalra és már füstölőt is vételezett.

El sem tudja mondani, hogy mennyire sok erőt jelent neki, hogy van egy ilyen remek webshop, és a hozzá tartozó remek leírások, melyek nem csak a termékekre, de a kultúra megismerésére is irányulnak. Ahol pedig remek minőségű nepáli termékekre tud szert tenni az ember, és ezen termékek még jó áron is tudnak a birtokába kerülni, akkor oda vissza fog járni, és további megrendeléseket fog indítani. Így tett a kertszomszéd is, aki azóta is csak ódákat tud zengeni, és mindenkit arra ösztönöz, hogy látogasson el a https://www.nepalitermekek.com/products/zold-tara-szobor oldalra, és akár egy zöld tara szoborral is gazdagabb tud lenni. De az élmény, melyet az oldal nyújtani tud, az megfizethetetlen. Neki nagyon bevált és sokszor visszalátogat, nem csak rendelés céljából, hanem ismeretbővítés és látószemszög bővítés miatt is nagyon fontos, hogy az ember jártas legyen másfajta kultúrákban is. Mindenkinek csak ajánlani tudja a rendelést és az olvasgatást is az oldalon.