Nem csak zöldségtermesztésre jó egy kert

Évek óta minden zöldséget a saját kertemben termesztek meg, hiszen ez az egy módja, hogy száz százalék biztos lehessek benne, hogy bio, és környezetkímélő úton vannak termesztve. A napokban azonban megtudtam a https://klimaglobal.eu oldaláról, hogy a viszonylag nagy és jó fekvésű kertemnek nem csak az az egy előnye van, hogy van hely a zöldségeknek, hanem például az is, hogy teljesen alkalmas egy hőszivattyú telepítésére. Ha esetleg valaki még nem hallott volna a hőszivattyúról, az egy olyan környezetkímélő, megújuló energiával működtetett fűtőrendszer, amely még akár a napelemmel is felveheti a versenyt. Több típusa létezik, például van talajkollektoros, talajszondás, kútvizes víz-víz, illetve levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyú is. Mindegyik hasonló elven működik: az eleve meglévő fűtőtestekre csatlakoztatva a környezet hőjét magukba szívva képesek meleget adni, illetve típustól függően akár még melegvizet is előállítani. Ehhez csak eltérő hőmérsékletű közegek szükségesek, mert a hőszivattyúk az egyik közegből elvonják a hőenergiát, míg a másik felé pedig továbbítják azt, egy beépített kompresszor segítségével, amely azért felelős, hogy keringesse a hőt a két közegben. Fel tudja használni például a talajból vagy a levegőből származó energiát arra, hogy a fűtőrendszerben keringetett vizet felmelegítse, amellyel így az épület bármely pontját befűthetjük, amelyikben található radiátor, vagy például padló, vagy falfűtés.

Mivel megújuló energiával működik nem csak hogy környezetkímélő, de még gazdaságos is! A betelepítése ugyan nem olcsó, de a későbbiekben elfelejthetjük a hatalmas rezsiszámlákat.

Ha a legjobb ajánlatot szeretnénk érdemes ellátogatni a https://klimaglobal.eu oldalra, és ajánlatot kérni a Klíma Global-tól, amely egy kifejezetten klímákra, illetve hőszivattyúkra specializálódott cég. Semmi más dolgunk nincs, csak kitölteni az ajánlatkérő szelvényüket, hogy fel tudják venni velünk a kapcsolatot és egy precíz helyszíni felmérés után ki tudják választani a mi ingatlanunkhoz legalkalmasabb típust, amelyet az ország bármely pontján be is szerelnek nekünk, ha van rá elegendő földterület a kertünkben. Megéri őket választani, hiszen így valóban a saját igényeinkre szabott hőszivattyút kapjuk.