Környezetbarát kiskert a város közepén

Kiskert a városban: egy sziget, ahol feltöltődhet az ember lelke. Nem csak a testünknek tesz jót, hogyha házilag termesztett zöldségek és gyümölcsök kerülnek a tányérunkra, hanem a psziché is megköszöni, hogyha növények gondozására adjuk a fejünket.

Mindig imádtam, hogy tele van a kis, külvárosi házikóm cserepekkel, illatos fűszernövényekkel, és a kertből is próbáltam mindig kihozni a maximumot. Szerettem, hogy szinte önellátó vagyok, nem szemetelek, és harmóniában élhetek a természettel még a fővárosban is.

Állandóan agyaltam, hogyan lehetne még magasabb szintre emelni ezt a tevékenységet. Kerestem az újdonságokat, szerettem kipróbálni új dolgokat.
Egyik nap hallottam néhány szót napelemes pályázatokról. Nagyon megtetszett a gondolat: egy napelemmel igazán környezetbaráttá tudnám tenni a kis “tanyácskámat”.

Tetszett a megújuló energia gondolata, de visszatartott, hogy mennyibe kerül felszereltetni egy napelem rendszert. Hiába tudtam, hogy 8-10 év alatt megtérül, és behozza az árát, egyszerűen nem tudtam megoldani, hogy milliós összeget fordítsak ilyen célra.

A https://napelempalyazatok.hu/ oldalon részletes leírást, sok-sok cikket találtam, melyek fő témája a napelemes pályázat. Magánszemélyeknek, társasházaknak és lakásszövetkezeteknek segítenek abban, hogy a napenergiát áramtermelésre tudják fordítani.
Pályázatot lehet beadni, mellyel 0%-os kölcsönt lehet igényelni. Ezt az egyedi konstrukciójú hitelt napelem rendszerek, napkollektorok, hőszivattyúk telepítésére, fűtéskorszerűsítésre, hőszigetelésre és nyílászáró cserére lehet fordítani. Gyakorlatilag minden lényeges dolog engedélyezett, ami energetikailag hatékonyabbá teszi az otthonunkat.

Szimpatikus volt, hogy az oldalon fel volt tüntetve, milyen kritériumoknak kell megfelelnie a háznak ahhoz, hogy egyáltalán kivitelezhető legyen a napelem rendszer. Ezek az infók segítettek, hogy tájékozottabb legyek, ám így is csekély a tudásom a szakértőkhöz képest. Szerencsére az oldalon lehetőséget kínálnak szakértői segítség igénylésére, és segítenek személyre szabott napelem rendszert igényelni és kiépíteni. A szakemberek arra törekednek, hogy a telepített napelemek segítségével nulla forintos áramszámlákat kapjunk a beüzemelést követően.

Engem meggyőzött az oldal. Minőségi, szakértői munkát lehet igényelni, így pár nap alatt megszületett bennem az elhatározás, hogy felveszem velük a kapcsolatot, és kérek egy árajánlatot.

Az ügyfélszolgálaton készségesen segítettek, és a megadott adatok alapján kalkuláltak is nekem egy árat. A hideg idő miatt sajnos várnom kell még a további ügyintézésre, de már izgatottan várom, hogy végre az én otthonom is környezetbaráttá váljon.

napelemes pályázat