Kertészkedés közben beszélgettünk az iskolakezdésről

Megmondom őszintén viszonylag ritkán van lehetőségem kertészkedni, ez annak is köszönhető, hogy nincs túl nagy kertünk, így nem is ültettem semmit. Valamint nem is köt le igazán, viszont az egyik barátnőm, Viki nagyon komoly szinten űzi ezt a hobbit. Elég gyakran hív meg magukhoz, szóval van, hogy besegítek neki a kerti munkában. Szívesen segítek neki, még akkor is, ha nem az én világom, mert ilyenkor mindig nagyon jókat szoktunk beszélgetni. Elsősorban arról, hogy kivel mi történt mostanában. Viki például ezerrel készül az iskolakezdésre. Na, nem a hagyományos értelemben. A kisfia jövőre lesz csak iskolás, de Viki mindenképpen szeretné, ha felkészülten állnának neki az iskolai éveknek. Szerencséjére nem olyan régen találkoztam egy oldallal, ahol szakszerű segítséget kaphat ez ügyben. Én elsősorban egy blogbejegyzést olvastam, amely az Iskolába készülünk! címet viseli. Ezt mutattam meg Vikinek is, akkor néztük meg jobban az oldalt és vettük észre, hogy jó pár könyvet is árulnak, amelyek igazán hasznosak lehetnek egy gyermek fejlesztése során. A https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon egészen kiskortól vannak fejlesztő könyvek. Ezek Szabó Szilvia, mesterlogopédus, gyógypedagógus és köznevelési szakértő tollából származnak. Valljuk be ez a tény már önmagában sokat jelent és megnyugtatja a legtöbb szülőt, így nekiláttunk közösen az oldal további böngészésének.

Játszva tanulás

A kínálatban ott van például a Pöttömpark könyvsorozat, amely a kisebbek beszédindításában, és a beszéd fejlesztésében segíthet. A nagyobbaknak pedig a Látogatás a beszéd birodalmába könyvek készültek. Az iskola-előkészítés, írás-előkészítés céljából és a diszlexia megelőzésére készültek el a Látogatás a tudás birodalmába és a Látogatás a vonalak birodalmába könyvek. Az oldalon a pösze gyerekek szülei is kapnak segítséget a Látogatás a hangok birodalmába könyvek révén. Viki ezek közül, az iskola-előkészítés és a beszédfejlesztés témakörében kezdte el a nézelődést. Mindkét könyvsorozatot hasznosnak vélte, úgyhogy ezt a kettőt tüzetesebben is átnéztük. Szerencsére mindegyik esetében részletes leírás található a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon. Viki a könyvcsomagokat nézegette, hiszen ezek jobban megérik árban, illetve így tuti el lesznek látva fejlesztő könyvekkel az iskolakezdésig, illetve az iskola első évében is akár.

Csomagban még jobban megéri

A Tudástár csomag 3 könyvet tartalmaz: a Látogatás a tudás birodalmába 1-2-t és a Látogatás a vonalak birodalmába című könyveket, emellett egy matrica csomagra is szert tehetnek a gyerekek, amellyel még motiválni is lehet őket. A Beszéd birodalma könyvcsomag pedig 2 könyvből áll. Mindkét csomagra jellemző, hogy a könyvek felépítése és útmutatása segíti az otthonni tanulás folyamatát. A feladatok fokozatosan nehezednek, így a gyerekek kevésbé akadnak el, több sikerélményben lehet részük a tanulási folyamat során.

Végül Vikit meggyőzték az oldalon leírtak, így minkét könyvcsomagot megrendelte a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php weboldaláról. A rendelés egyszerűen ment, szerencsére lehet válogatni, hogy házhoz vagy csomagpontra kérjük a rendelést, illetve a fizetési módok között is lehetett választani. Pár munkanapon belül megérkezett a rendelés, maradéktalanul és sérülésmentesen. Viki és kisfia azóta már bele is vágtak a tanulásba, és elmondásuk alapján, mindketten nagyon élvezik a közös munkát. Én pedig annak örülök, hogy ilyen hasznos tanáccsal tudtam szolgálni a barátnőmnek.