Egy hasznos segítőtárs a városi kertészeknek: a bakancs

Napjainkban egyre több városban alakítanak ki lakótelepi vagy társasházi lakóközösségek úgynevezett közösségi kerteket. Ennek lényege, hogy kihasználatlan városi területeket művelnek meg az ott lakók önkéntes alapon. Ez egy óriási jelentőségű program, hiszen az embernek ősi ösztöne diktálja, hogy termővé varázsolja a környezetét. Manapság ráadásul ez a tevékenység nemcsak a táplálék megtermelését szolgálja, hanem a civilizáció és elvárosiasodás kedvezőtlen hatásait is ellensúlyozza. Mégpedig úgy, hogy egyrészt az elmagányosodás ellenszereként működik az élő társadalmi mikroközösségek létrehozásával és fenntartásával. Másrészt úgy is, hogy maga a kertgondozás, növénytermesztés rekreációs tevékenységként is hasznos a természettől elzárt városi emberek számára. Kisgyermekes családoknak azért is előnyös, hogy az apróságok belekóstolhassanak a kétkezi munka és annak gyümölcsei nyújtotta élményekbe.

Megvalósításuk többféle módon történhet. Minden tag kap egy néhány négyzetméteres önálló körbejárható területet. Ezt kijelölhetik a talaj szintjén is, vagy kiképezhetik magaságyásként is. Utóbbi főként az idősebb kertészek által kedvelt, hiszen megkímélik őket a hajlongástól. Ügyesen kihasználva egy ilyen kiskert alkalmas lehet akár egy kisebb család ellátására is. A korán termő zöldségfajoktól kezdve a szezon végén betakarítható terményekig minden időszak kitölthető különböző növényekkel, hogy tavasztól késő őszig saját termést szüretelhessen gondos gazdája.

Mivel hidegebb, nyirkosabb időkben is ki kell látogatni a kertbe, jó, ha a tulajdonos felszerelkezik egy jó minőségű bakanccsal. Az önkéntes kertművelők között meglepően magas a hölgyek aránya. Az ő számukra szolgál kitűnő felületként a https://cipomarket.hu/noi/bakancs weboldal, ahol igencsak széles kínálatból válogathatnak a női kertészek és kertészjelöltek. Praktikus szűrők állnak rendelkezésre, hogy az ideális terméket gyorsabban kiválaszthassa az ide térő látogató. A böngészést megkönnyíti, hogy a kulcsszavas keresés mellett lehet szűrni a lábbelik méretére, márkájára és színére is, továbbá az árkategóriát is segít behatárolni két beállítás.

https://cipomarket.hu/noi/bakancs

Rengeteg telefonos ügyfélszolgálatos kolléga áll rendelkezésre a vásárlók számára, akik a választásban is szívesen segítenek. Szinte márkánkénti felosztásban fel vannak tüntetve azok a telefonszámok, melyeken a munkatársak elérhetők. Így egészen biztosan az adott márka termékeiben jártas, kellően kompetens segítségre számíthatunk tárcsázáskor. Ha esetleg ajándékozási szezonban túlterheltté válnak a telefonvonalak, arra az esetre pedig a megadott e-mail címen maximum 24 órán belül számíthatunk írásos válaszra, visszajelzésre.

Precíz, gyártónkénti bontásban feltüntetett mérettáblázat segít az online vásárlónak a pontos méretmeghatározásban. Ez nagy támogatás a választásban, hiszen a méreteltérés az egyik leggyakoribb hiba az internetes lábbelivásárlások során. Ha mégsem sikerül még mindezek ellenére sem megtippelnünk a számunkra megfelelő bakancsméretet, semmi gond: a méretcsere viszonylag egyszerűen megoldható. Amint kiderül az otthoni első próbalépések során, hogy elhibázott méretválasztás történt, máris jelezhetjük a Cipőmarketnek egy emailben. Szerencsés esetben ugyanazon modellből találunk megfelelő méretet a rossz helyett. Ha mégsem, kinézhetünk egy másik terméket is az új mérettel a https://cipomarket.hu/noi/bakancs weboldalról. Nincs más tennivalónk, mint a felpróbált lábbelit azon nyomban, új állapotában körbefotózzuk, és elküldjük a fényképeket a csereáru megjelölésével az ügyfélszolgálatnak. A munkatársak megállapítják, hogy a bakancsot még nem használtuk, és már készítik is útjára az általunk választott csereterméket. Ezt követően egyazon futáros kiszállásban megtörténik az előző bakancs leadása és az új átvétele. Ilyen gyorsan és egyszerűen áthidalható tehát a hasonló probléma.

Ha egészségpénztári tagok vagyunk, a megfelelő terméktípusok esetében kérhetünk egészségpénztári számlát is a Cipőmarkettől. Ez esetben jelezni kell pontosan a számlázási adatoknál ilyen jellegű igényünket. Ezzel utólag el tudjuk számolni a rendelt lábbelit, hiszen a pénztártagok számára kibocsátott kártyával történő fizetés a technikai akadályok miatt nem megoldható.

Váci, esztergomi és győri városi kertészek különösen előnyös helyzetben vannak, hiszen ezekben a városokban a cég még személyes átvételi pontokat is üzemeltet. Minden más magyarországi helyszínre egységesen 1000 forintba kerül a házhozszállítás. Ennélfogva hatékonyabbá válik az internetes vásárlásunk, ha a kertészkedéshez használandó bakancsunk mellé más szükséges lábbeliket is a cipomarket.hu-ról rendelünk. Így ugyanis a szállítási költség többfelé eloszlik, és több cipő esetében már szinte észre sem vesszük a plusz költségeket.

Jó helyen járunk tehát, ha városi hobbikertészként kevésbé nyárias időben is megfelelően felszerelkezve szeretnénk a kertünket látogatni. Egy kiváló minőségű, trendi női bakancs fogja támogatni a lelkesedésünket.