Díjnyertes paprikával büszkélkedhetek

Mivel három éve vegetáriánusként élem az életem, nagyon fontos számomra, hogy tápanyagban és vitaminokban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszak. Amikor meghoztam a döntést, hogy elbúcsúzom a húsoktól és az állati eredetű élelmiszerektől, komoly kihívást jelentett a bevásárlás. Boltok tucatját jártam végig, hogy megvegyek minden zöldséget, ami egy adott recepthez kellett, vagy amit felírtam magamnak a bevásárló listámra. Hamar rájöttem, hogy jobban fogok járni, ha én magam termesztek néhány zöldséget, viszont mivel városi társasházban élek, ez nem volt egyszerű ötlet.

Először minden tudnivalónak utánajártam, hogyan kell palántázni, melyik zöldség mennyi napfényt és vizet igényel, milyen eszközökre lesz szükségem. Az utóbbi volt a legegyszerűbb, tehát beszerezni a különféle kerti szerszámokat, mert mindent a DiszkontDepó webáruház oldaláról rendeltem. Kényelmesen a dolgozószobámból egy bögre kávéval a kezemben nézegettem az oldalt, betettem a kívánságlistámra, majd a kosaramba a termékeket, fizettem és már kész is voltam. A legjobb, hogy kihozták házhoz és nem kellett sem cipekednem, sem tolonganom a boltban. Sok terméket tudtam venni akciós áron, így nagyon jól jártam. A legjobb befektetésem egy csepegtető öntözőrendszer volt, ami nagyban megkönnyíti a locsolást. Pontosan adagolhatom a vizet a növényeimnek, így nem kis összeget tudtam megspórolni a vízszámlámon.

Hamar megszerettem a városi kertészkedést, egyre nagyobb sikerélményem lett és egyre több és szebb zöldséget tudtam termeszteni a tetőteraszomon.

Elindultam egy amatőr növénytermesztőknek rendezett háziversenyen, amit a kerületemben rendeztek. Kiválasztottam a legszebb paprikáimat, szépen elrendeztem egy kis kosárban, amit a DiszkontDepó webáruházban vettem, majd elvittem a versenyre. Mindenkinek nagyon tetszett a zöldség és a kis kompozíció is. Nagyon meglepett, amikor az én nevemet mondták ki, mint a verseny nyertese. Egy elég nagy összeget nyertem, amit egy az egyben a DiszkontDepó webáruházban költöttem el.

Nem csak kerti eszközöket vásároltam, hanem barkács szerszámokat például csiszológépet, akkumulátoros fúrót, egy komplett szerszámkészletet. Természetesen mindet akciós áron. Tervezek kicsit barkácsolni a közeljövőben. Nagyon sok pénzt tudtam megspórolni, hála a DiszkonDepó webáruház óriási akciós termékkínálatának és az ingyenes házhoz szállításnak, mivel a rendelésem elérte a 19990 Ft-ot. Vettem még egy porfestett acél polcrendszert, így tudom hol tárolni a szerszámaimat és sokkal kényelmesebben hozzájuk tudok férni, amikor csak kell.

Van egy kedves kis szomszédom, akinek a verseny után adtam néhányat a paprikáimból. Köszönetképpen egy égősort ajándékozott nekem, amit a DiszkontDepó webáruházából rendelt. A napelemes, LED kristálygömb égősor tökéletesen passzol a kis veteményesem mellé a kerítésre. Így esténként hangulatos világítás van a teraszomon. Ki szoktam ülni meginni egy pohár bort és nézegetni a kis kertemet, a zöldségeimet, amikre annyira büszke vagyok. Igaz ez a ledsor vízálló, de amikor nagyon zordnak látszik az ég és eső közeledik, be szoktam vinni a lakásba, mert beltéren is használható. Nagyon szép dekoráció a nappalimba is.

Szét fogok nézni jobban a webáruházban, mert eddig többnyire a kertészkedéshez vásároltam, de úgy tűnik sok más hasznos dologra bukkanhat az ember. Valóban hatalmas a kínálat, szinte hihetetlen.