A világ nagyvárosaiban felhőkarcolók tetején is termesztenek salátát

Egyszer láttam egy dokumentumfilmet, melynek Éhes város volt a címe. Csak arra emlékszem, hogy úgy termesztettek növényeket, például salátát, hogy nagy fakereteket úsztattak vízen és ebbe ért bele e növények gyökere. Tulajdonképpen úgy nőttek meg és fejlődtek, hogy nem láttak földet. Rendkívül érdekes volt, ahogyan a felhőkarcolók tetejére telepített üvegházak, kertészetek látványa is.

Mi vidéken élünk, kertes házban. Az udvaron tuják, sövény és gyep is van, de pár éve telepítettünk gyümölcsfákat, málnát és ribizlit is. Idén szeretnénk megpróbálkozni egy kisebb veteményessel, egyelőre pár magaságyásban csak, illetve néhány paprika- és paradicsompalántát is tervezünk ültetni. Előtte egyikünk sem kertészkedett komolyabban, de nagyon élvezzük a növénygondozással járó változatos feladatokat, olykor kihívásokat. Azért lássuk be, az elég elkeserítő tud lenni, amikor egy hirtelen jött jégeső 2 perc alatt hazavágja a nagy gonddal babusgatott ágyásokat.

Természetesen azt is megtapasztaltuk már, hogyha szépen gyarapodó növényeket és bőséges termést szeretnénk, akkor minőségi anyagokat és eszközöket kell használni. Nem is gondolnánk, hogy mennyi mindenre szükség lehet a ház körüli, kertbéli feladatok ellátásához.

Szükség van jó minőségű földre, vetőmagokra, műtrágyára, szerszámokra. Ezen kívül rendkívül nagy figyelmet kell fordítani ugye az öntözése, vagy az olyan gépek beszerzésére, melyekkel meggyorsíthatjuk, avagy megkönnyíthetjük a munkánkat. Ha ilyen jellegű feladatokhoz keresünk kedvező áron minőségi termékeket, akkor bátran keressük fel a gazdabolt.hu webáruházat. Itt mindent megtalálhatunk, amire a házikerti tevékenység során szükségünk lehet.

Van itt virágföld, vetőmag, szerszám, gép, és mindenféle kiegészítők. Legyen szó kerti árnyékolásról, térburkolásról vagy öntözésről, a választék nagyon széleskörűnek bizonyul. Több, mint 10 kategória többszáz terméke között válogathatunk.  Az egyes kategóriákon belül tudunk szűrőket használni, ahol a termék típusára, gyártóra, elérhetőségre, de még értékesítési alapegységre is le tudjuk szűkíteni találatainkat. Ezen kívül olyan kereső is a rendelkezésünkre áll, amit akkor érdemes használnunk, ha konkrét elképelésünk van, ezzel is meggyorsítva a keresést és lerövidítve a vásárlás időtartamát. A webáruház esztétikus, szép, igazi „zöld” hangulatot áraszt, kellemes itt böngészgetni a szemnek én akkor is szívesen elolvasgatok itt, ha nincs semmi konkrét vásárlási célom. Egyik kedvenc menüpontom a Gazdabolt TV, ahol érdekes és hasznos tanácsokkal szolgáló videókat szoktam nézegetni. Persze általában ez azzal végződik, hogy mégiscsak beteszek valamit a kosárba.

A menü áttekinthető, felhasználóbarát, a vásárlás néhány kattintással, könnyedén lebonyolítható. Mindig kedveskednek akciókkal, akár a termékeket, akár a kiszállítás költségeit illetően. Ha vásárolni szeretnék valamit, én mindig az akciók menüpont alatt kezdem a böngészést. Ha valami akciós áron van, akkor abból többet is szoktam venni. Azért nagyon jó ez így, mert a csökkentett árú termékek köre is úgy van kialakítva, hogy mindig talál valamit a vásárló közöttük, ami éppen fogytán van, szezonális, vagy az otthoni már cserére szorul, gondolok itt egy szerszámra például.

Én nagyon szeretem innen beszerezni az otthoni teendőkhöz, ház körüli munkákhoz használatos dolgokat. Nemcsak a kertészkedéshez, de más egyéb munkákhoz, tevékenységekhez is találunk itt termékeket. Legyen az tótechnika, kerítés, kerti árnyékolás, itt mindenki meg fogja találni, amire szüksége van és egykettőre vásárló lesz belőle.

Én az első itt jártam óta már csak innen vásárolok, mert a kiszállítás gyors, az árak kedvezőek, és az ügyfélszolgálaton is rendkívül udvariasak, segítőkészek a kollégák. Nem beszélve a kiváló színvonalú szaktanácsadásról, amit már többször igénybe vettünk és soha nem kellett még csalódnunk benne.