A vasárnapi termelői piacon egy újszerű selfiegép is feltűnt

A városi kertészek számára a termelői piacok a legfontosabb helyszínek. Itt eladhatjuk a saját portékáinkat, de ihletet is meríthetünk más ügyes kertészektől. Nagyon szeretek ide járni, mert mindenki nagyon barátságos. Olyan lekvár kombinációkkal találkozhatok, amiket el sem tudtam volna a saját fejemben képzelni. Mindig mosolyogva térek haza egy ilyen eseményről. Picit ahhoz hasonló érzés, mintha még mindig egy egyszerűbb, letisztultabb korban élnénk. Egy olyan korban, ahol az ember még azt ette, amit megtermesztett. Ezért sokkal jobban értékelte is.

A fiatalokat ez nem feltétlenül vonzza be. Ők inkább gyorsan leveszik a boltok polcairól a kívánt terméket, a lehető legolcsóbban. Előző vasárnap azonban sokkal több ifjú vásárlóval találkoztam. Először nem értettem, hogy mire fel ez a nagy változás, aztán megláttam egy standot. Az ott várakozók elmagyarázták nekem, hogy ez egy selfiegép, amit a Selfiegép oldalról rendeltek.

Én is kíváncsi lettem, hogy mégis hogyan működik ez a szép, színes gépezet. Nagyon tetszett, hogy tele volt trendi, aranyos mintákkal. Ha nem lett volna ilyen feltűnő, akkor lehet, hogy nem is keltette volna fel annyira az érdeklődésemet. Mindenesetre, tudni akartam, hogy miért olyan extra ez a selfiegép. Elvégre bármi olyan dolog jól jöhet, ami bevonzza a fiatalokat a termelői tevékenységek világába. Egy ilyen fotógép jó ürügy lehet a beszélgetés elkezdésére.

selfiegép

Megtaláltam végül a Selfiegép oldalát és elkezdtem informálódni. Végre megértettem, hogy ki volt az az ismeretlen férfi, aki a gép közelében üldögélt. Ő a technikus, aki felépíti a gépet, ha valaki kibérli. Igen ám, de nem csak ennyi a munkaköre. Csodálkoztam is, hogy ott üldögélt még ilyen sokáig, miután már látszólag elvégezte a dolgát azzal, hogy felállította a selfiegépet. Szóval az egész rendezvény ideje alatt a géppel marad, mert bármi hiba történhet. Valaki elnyom egy gombot, vagy esetleg feldönti. Ha bármi hasonló megesne, akkor hős szakemberünk felpattan és segít nekünk, úgyhogy nem kell kétségbeesnünk.

Tetszett ez az emberközeli hozzáállás. Jó volt tudni, hogy nem csak egy egyszerű gépet rendelek, hanem egy szolgáltatást is, ahol azt éreztetik velem, hogy fontos vagyok. Ebből is látszott, hogy a Selfiegép hozzáállása nem éppen múltszázadbeli. Ők is tudják, hogy a vásárló a legfontosabb. Ha ő elégedett, akkor másoknak is el fogja mondani, hogy a selfiegép, miért a legjobb fotóautomata, amit valaha béreltek.

Rengeteg funkcióval rendelkezik. Közöttük természetesen a legfontosabb, hogy selfiek készítésére alkalmas. Ez mind szép és jó, de semmit sem érne, ha véges lenne a készíthető fotók száma. Ez azonban nem így van. Annyi képet kattinthatunk el, amennyit csak szeretnénk. Minden kis pillanatot meg lehet örökíteni, majd a rendezvényen résztvevők hazavihetik a családjukhoz.

Én is nagyon szeretem kiaggatni a képeimet a lakásban, viszont azt vettem észre, hogy egyre többen csak digitális formában tárolják a fotóikat. A Selfiegép funkcióin belül mindkettőre lehetőségünk van. Ha fizikai formájában akarjuk megőrizni az emlékeinket, akkor rögtön kinyomtatja a fotót, ha viszont nem tudjuk hova tenni, akkor digitális formában is elraktározza. Ezt később elküldhetjük a kívánt személynek és örökre a miénk a kis selfienk.

Ilyen hozzáállás kell az üzlethez, ha valaki releváns akar maradni a 21. században. Én örömmel fogom kibérelni a Selfiegépet a legközelebbi rendezvényre, amit szervezek. Biztos vagyok benne, hogy kedves, vevőcentrikus kiszolgálásban lesz részem.