A közös kerti munka sok új ismeretet adhat, akár a plazmavágás terén is

A régi időkben a falvakban összegyűltek az emberek, asszonyok a nagyobb volumenű mezőgazdasági munkákra, vagy tollfosztásra, szüretre és hasonló feladatokra. Ezeken a közös alkalmakon pedig amellett, hogy történeteket meséltek, anekdotáztak és énekeltek, sok más érdekes dologról is beszélgettek. Azt is lehet mondani, hogy tanították egymást bizonyos témákban. Ez természetesen ma sincs másképp. Amikor összejön egy nagyobb csapat akár egy szüret, akár egy füvesítés, vagy kertrendezés alkalmával és jó beszélőkével van megáldva a társaság, akkor mindig érdekes témák vetődnek fel. Így keveredtünk el mi is egészen odáig, hogy https://acelpartner.hu/plazmavagas.

Az elmúlt hétvégén egy kellemes, napos szombaton összerittyentettük testvéremmel az egész baráti társaságot, mert nagyszabású kertrendezésbe kezdtünk otthon és hát ha 4-5 emberrel többen tudunk ugyanazzal foglalkozni, akkor bizony jóval hamarabb végzünk. Jó dolog a kertészkedés és a kerti munka, az elején mindig nagy a lelkesedés, de aztán a legtöbbször alább hagy a lendület, ahogyan fáradunk, elvégre kemény fizikai igénybevételről van szó.

Szóval, ahogyan azt már említettem az érdekes témák most sem maradtak el. Én legalábbis úgy érzem, hogy ismét sokat tanultam olyan területekről, amikről korábban talán csak érintőlegesen hallottam, vagy igazán még úgy sem. Tudjátok például mi az a plazmavágás? Na, én már tudom! Illetve ez azért egy kicsit túlzás, tudok már róla ezt-azt.

Szóba került ugyanis a https://acelpartner.hu/plazmavagas, vagyis az Acélpartner Kft., akik Budapesten a X. kerületben ilyen komoly fémipari munkálatokkal foglalkoznak. Egészen pontosan a plazmavágás és a lángvágás a fő profiluk, de ezek mellett vállalnak még olyan munkálatokat is, mint a különféle acélszerkezetek gyártása, vagy más egyéb lakatos munkák, a szemcseszórással történő felülettisztítás, vagy éppen a CNC gépi forgácsolás. Tehát elég széles skálán lehet hozzájuk fordulni az acéllemezekkel kapcsolatos megoldásokért.

De ha speciálisan a plazmavágáshoz keresnétek itthon céget, akkor náluk igazán jó helyen jártok. Részletesen lehet olvasni a használt berendezésekről és minden ezzel kapcsolatos dologról a https://acelpartner.hu/plazmavagas weboldalon. Itt minden fontos paramétert meg lehet találni arról, hogy milyen anyagokat tudnak megmunkálni.

Ilyen lényeges adat például az, hogy mekkora mérettel tudnak dolgozni: a plazmavágást 3000 x 12 500 mm táblaméretű és 1-60 mm vastagságú lemezeken tudják elvégezni. Az anyagminőséget illetően pedig a szénacélok és az erősen ötvözött acélok vágása lehetséges és gazdaságos ezzel az eljárással. A vágási tartomány pedig úgy esik az 1-60 mm-es tartományba, hogyha lyukasztással, vagy más néven átlövéssel indul a kivágás, akkor 40 mm-ig lehetséges ezt a módszert alkalmazni, de ha az anyag szélétől lehet indulni, akkor 60 mm-es táblát is lehet ilyen módon vágni.

A művelethez igazán komoly berendezések is dukálnak, igazán minőségi gyártóktól, amelyek garantálják, hogy az elkészült megrendelések mind kiválóak legyenek. Ha esetleg nektek többet mondanak ezek a nevek, mint nekem, akkor már megérte leírnom, ha pedig mégse, nyugodtan nézzetek utánuk. A berendezések mind MicroStep Group gépek, a plazmaforrást a Kjellberg Finsterwalde gyártotta, az áramforrás pedig HiFocus 280i típusú.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a berendezésekkel lehetőség van merőlegesen, vagy akár ferdén is vágni, írni, vagy jelölni, mert egy rotációs fejjel vannak felszerelve, amivel ez megoldható.

Ráadásként Magyarországon egyedülálló módon vállalják, hogyha odaviszünk nekik bármilyen, korábban akármilyen más technológiával levágott lemezt, akkor őt utólagosan is le tudják gyökölni, vagyis a vágási felületet úgymond helyre pofozzák. Erre 40 mm-es gyökmélységig van lehetőség a rendelkezésre álló eszközökkel.

Elnézve ezt a sok lehetőség egyáltalán nem csoda, hogy nagyon széles az a spektrum, amiben az Acélpartner munkákat tud elvállalni. Komoly berendezésekkel dolgoznak, rendkívül sokéves tapasztalattal. Ha tehát úgy alakulna, hogy valamilyen lemezvágásra, vagy más egyéb acélmegmunkálásra volna szükségetek, akkor látogassatok el az https://acelpartner.hu/plazmavagas oldalra, ahogy én is tettem, hátha megtaláljátok a megoldást csupán néhány kattintással.